Mange Tesla-tvister

Tesla hadde langt flere tvistesaker enn det salgsvinneren Nissan var involvert i med sine elbilmodeller, i 2018.

Illustrasjonsbilde.  Foto: Tesla

Nyheter

Elbiler står for en uforholdsmessig høy andel av tvistesakene angående nye biler i 2018. Det opplyser Forbrukerrådet om i ei pressemelding.

— Vi meklet i totalt 171 tvistesaker om nye biler i 2018, og flertallet av dem gjaldt elbiler. Salget av elbiler er riktignok høyt, men ikke på langt nær så høyt i forhold til fossile biler at det forklarer den andelen, sier jurist og seniorrådgiver Thomas Iversen i pressemeldinga.


Har ståltro på hybridbiler:

Elektrisk stemning i bilbransjen

Bilbransjen har både gode og svært spennende dager: Sjelden har omveltningene vært større.


Av elbilsaker som måtte til mekling, gjaldt rundt halvparten – nærmere bestemt 86 stykker – Tesla. Til sammenlikning solgte Nissan over 4000 flere elbiler enn Tesla i fjor, men hadde bare 28 saker til mekling hos Forbrukerrådet i hele 2018.


Bil og Trafikk – biltest:

Suv – som i suverén

Gigantomanien vil ingen ende ta. Men det synes vi den bør. Så spørs det da om noen tør. Eller skal bilene våre bare få fortsette å vokse seg enda større, enda dyrere – og enda dummere?


— Barnesykdommene i elbilmarkedet vil bli med inn i bruktbilmarkedet. Vi vet for eksempel ikke hvordan ny teknologi vil tåle alder. Det er viktig å tilrettelegge markedet, slik at både kjøper og selger kan handle med brukte elbiler på en trygg og effektiv måte, sier seniorrådgiveren.