Holder «Kulinarisk showaften» under Den Norske Matfestivalen

Terje Sporsem og kjendiskokk Christer Rødseth kommer til Ålesund for å servere jubileumsmiddag under Den Norske Matfestivalen.

Kjendiskokker: Christer Rødseth fra restauranten Vaaghals i Oslo, og kjent gjennom Farmen Kjendis, skal stelle i stand festmiddag sammen med Terje Sporsem på Scandic Parken Hotel den 23. august.  Foto: Den Norske Matfestivalen

Nyheter

Det melder festivalen selv i en pressemelding. I anledning festivalens 35-årsjubileum vil det bli avholdt en «Kulinarisk showaften» på Scandic Parken Hotel den 23. august.

– Nå sparer vi ikke på noe. Det at vi runder 35 fantastiske år med mat og gode opplevelser, skal feires, sier daglig leder i Den Norske Matfestivalen i Ålesund Trine Klemetsen i pressemeldingen.

Med seg på laget har festivalen fått tak i Terje Sporsem, ålesunder, komiker og matentusiast med seire i Masterchef og Camp Culinaris, og kjendiskokk Christer Rødseth fra restauranten Vaaghals i Oslo, for mange kjent etter Farmen Kjendis.


Gave til Matfestivalen

200.000 til gode matvaner

Matfestivalen har fått 200.000 kroner for å få barn og unge til å like fisk.


– Å komme til Ålesund å være en del av dette blir helt rått, sier han i pressemeldingen.

– Det å levere god mat og service er en selvfølge, men under en festaften som dette handler det i tillegg om tilstedeværelse. Det å møte publikum og kunne overraske, sier han videre.


Matfestivalen med ny arena

Årets festival blir holdt i området rundt Skansekaia.


Makker Terje Sporsem ser mange likheter mellom det å være komiker og kokk.

– Det handler om komposisjon, timing og det å «treffe publikum». For min del handler det også mye om inspirasjon, sier han om gleden over å lage god mat.

– Jeg var mye ute på reise og smakte på utrolig mye god mat. Jeg ville rett og slett ta med noe av den opplevelsen hjem og dele med mine rundt meg. Sånn kom det hele i gang, og derfra har det bare ballet på seg, sier han. I dag snakker han med største selvfølgelighet med andre kokker om både teknikker og råvarer vi andre knapt har kjennskap til.

Nå håper de begge at Ålesunds befolkning kommer til å ta turen.

– En kveld som dette kan man aldri gjenskape. Her må man bare være tilstede når dørene åpner, sier Rødseth i pressemeldingen.