Nå kan du møte Redningsselskapets nye helt

Søndag kveld kan du se Redningsselskapets nyeste redningsskøyte, "RS 169 Odd Fellow III" i Ålesund.

Redningsskøyta "Odd Fellow III" ble døpt i Oslo i slutten av februar. Nå skal den vises fram i Ålesund.  Foto: NTB Scanpix

Nyheter

Før klokka 18 legger redningsskøyta "Odd Fellow III" til kai i Ålesund. Redningsskøyta er gitt i gave av Odd Fellow logene.

Odd Fellow II ble døpt i Oslo 26. april, samme dag som Odd Fellow ordenen fylte 200 år, og Wenche Myhre var gudmor. Den nye redningsskøyta skal stasjoneres ved Bodø og på veg dit har den en "signingsferd" langs kysten.

Søndag gjør den et kort stopp i Ålesund mellom klokka 18 og 20. I denne perioden kan publikum komme ombord for å se redningsskøyta på nært hold.

I tillegg blir det underholdning med lokale artister og informasjon om Redningsselskapets arbeid.

200 år

Dette er tredje redningsskøyte som blir gitt i gave fra Odd Fellow logene. Som landssak siste tre år har Odd Fellow logene rundt om i Norge samlet inn hele 26 millioner kroner for å finansiere den 22 meter lange redningsskøyta. Med 40 knops maksfart og rekkevidde på hele 600 nautiske mil kan den utføre oppdrag langt til havs. Den er utstyrt med kraftig brannkanon og vil alltid være bemannet med dykker.