DN: Dødsalgen vil trolig koste oppdrettere rundt en milliard kroner

Den dødelige algen som tar livet av oppdrettslaks i Nord-Norge, vil koste oppdretterne rundt en milliard kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Oppdrettslaks: Hittil er 10.000 tonn fisk død nord i Nordland og sør i Troms. Illustrasjonsfoto.  Foto: NTB scanpix

Nyheter

Fiskeridirektoratet har så langt fått melding om at 10.000 tonn, eller ti millioner kilo, laks med en anslått verdi på 620 millioner kroner er tatt av algene. De tapte salgsinntektene vil sannsynligvis komme opp i en milliard kroner, skriver avisen.

– Prognosene tilsier at algene sannsynligvis vil spre seg utover fjorden og at flere lokaliteter dermed kan bli rammet, kanskje allerede i kveld eller i natt. Der har blant andre Mortenlaks anlegg – og da nærmer vi oss også Nordlaks-anlegg med mye fisk, sier regiondirektør Janne Andersen i Fiskeridirektoratet.