Havyard har valgt kjøpere av MMC

Selger 75 prosent av aksjeandelen i selskapet.

GÅR INN SOM EIER: Dette bildet ble tatt i 2017 da MMC og First Process fusjonerte. Leif Gjelseth (til venstre) grunnla MMC, står her sammen med Petter Leon Fauske som var med på grunnlegginga av First Process. Nå er Gjelseth med i grupperingen som kjøper Havyards eierpost i MMC First Process AS. Petter Leon Fauske eier 47 prosent av aksjene i First Process Holding AS.  Foto: Privat

Nyheter

Transaksjonen er samla verdisett til 310 millioner kroner. Og kjøperen er en gruppe som består av First PROCESS Holding, Credo Partners og Erle Invest AS. Dette opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

Det ble først signert intensjonsavtale om salget, men dette ble stoppet av Havyard fordi det hadde dukket opp en ny potensiell kjøper. Nå er altså budkampen opp og avgjort.

– Etter en prosess hvor flere interessenter har vært involvert, har selskapet i dag signert en aksjekjøpsavtale der valgt kjøper er et konsortium bestående av dagens minoritetsaksjonærer i First Process Holding hvor CEO Petter Leon Fauske er majoritetseier, investeringsselskapet Credo Partners, samt gründer Leif Gjelseth gjennom Erle Invest. Som del av transaksjonen er det avtalt at selskapet vil kjøpe fra MMCFP dets eierandel i MMC Green Technology AS og Green Enviro AS.

Overtakelse skal skje senest innen 10. juli.


Grunnleggeren vil kjøpe seg inn i MMC First Process

MMC-gründer Leif Gjelseth vil sammen med to alliansepartnere inn i budkampen for å kjøpe fiskeindustriutstyrsprodusenten MMC First Process AS.