Frps bompengekrise

Sve utløste krisemøte

Et forslag Frank Sve stod bak ville sendt Frp ut av regjeringen om det ble vedtatt. Det uløste krisemøte mellom Sve og Frp-leder Siv Jensen.

Måtte ha møte på gangen: Fylkesleder i Møre og Romsdal Frp, Frank Sve, stod bak er forslag i landsstyret onsdag kveld som ville sendt Frp ut av regjeringen.   Foto: Staale Wattø (arkivbilde)

Nyheter


Det kommer nå fram nye detaljer fra det dramatiske landstyremøtet i Frp onsdag kveld. Et forslag Frank Sve stod bak kunne få flertall på landsstyret. Innholdet var slik at det ville sendt Frp rett ut av regjeringskontorene skriver Dagens Næringsliv.


Listhaug forsøkte å stoppe Carl. I Hagen, men tapte

Frp med gigantisk bompengeløfte - alle bommer skal bort

Sylvi Listhaug talte Carl I Hagen midt i mot, men klarte ikke stoppe Hagens forslag om å bruke oljefondet til å fjerne alle vegbommene i landet.


Sve tok med støtte fra flere fylkeslag til orde for at Frp skulle stemme for å slette bompengegjeld i revidert nasjonalbudsjett som skal behandles i Stortinget 21. juni. Og det uten å avklare med regjeringspartnerne Høyre, KrF og Venstre. I tillegg åpnet de for å stemme mot bompengefinansiering i de tre prosjektene som skal behandles to dager tidligere.

– Hvis disse forslagene kom til avstemning i landsstyret, kunne det ført til en total splittelse i partiet. Hadde de blitt vedtatt, skjønte alle at det ville bety at Frp måtte ut av regjering, sier en kilde som var til stede til avisa.


Må kutte bypakken med tre-fire milliarder

Dale sier nei til gigant-bypakke

Samferdselsminister Jon Georg Dale vil ikke akseptere en bypakke i Ålesund som er større enn den som kommunen fikk godkjent i 2016. Det betyr at pakken trolig må kuttes med tre-fire milliarder kroner.


Per-Willy Amundsen, tidligere justisminister og en av stortingsgruppens delegater på møtet, tok ordet og ba om at partileder Siv Jensen og Frank Sve gikk på gangen for å finne et kompromiss. Mens Dagsrevyen varte, i cirka en halv time, satte Sve seg sammen med partilederen og snekret sammen det som ble resultatet. Med seg hadde Sve støttende fylkesledere mens Siv Jensen hadde med seg partiledelsen og samferdselsminister Jon Georg Dale.

– Selv om det var svært sterke fronter, løste det seg relativt raskt da de kom tilbake, sier en kilde.