Tre alvorlig skadd etter kollisjon på Strynefjellet

To biler har frontkollidert. Åtte personer involvert.
Nyheter

Både nødetater fra Møre og Romsdal og Innlandet rykket ut til RV 15 over Strynefjellet etter kollisjonen, der åtte er skadd, tre av dem alvorlig, ifølge politiet.

– Vegen vil bli stengt en god stund, sa operasjonsleder Stig Kolstad i politiet kort tid etter ulykka.

Flere luftambulanser reiste til ulykkesstedet, og Møre og Romsdal politidistrikt sendte en patrulje fra Geiranger for å bistå Innlandet politidistrikt.

Bilene i ulykka skal begge være norskregistrerte, og alle de involverte skal være voksne.

– Tre personer flydd til sjukehus, til Trondheim, Ålesund og Førde. Ene pasienten er kritisk skadd. Fem personer kjørt til sjukehusene i Lillehammer, Førde og Ålesund med ambulanse. Vegen blir stengt en stund fremover, har politiet i Innlandet meldt på Twitter.

Ulykka har skjedde ved Grotlivatnet på riksvei 15. Like før klokka 21 melder politiet at vegen er ryddet og åpen for ferdsel.

Kritisk skadd

– En av de tre som er fløyet med luftambulanse, muligens to, er kritisk skadd, opplyser operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til NTB

Ingen av sjåførene av bilene er blant dem som er alvorlig eller kritisk skadd, men politiet har ikke fått avhørt dem onsdag.

De to som er hardest skadd, er en kvinne i 20-årene og en kvinne i 60-årene.

Politiet i Innlandet opplyste først at de tre personene med alvorlige skader alle var flydd til St. Olavs hospital i Trondheim, men rettet senere til at de er flydd til sjukehusene i Trondheim, Ålesund og Førde.