Helse Møre og Romsdal kommer dårlig ut i VG-avsløring av nattlige transporter av eldre – Høie har satt foten ned for praksisen

– Kjenner oss ikke igjen i statistikken

Helse Møre og Romsdal kjenner seg ikke igjen i VGs sak som plasserer helseforetaket i landstoppen når det gjelder natt-transport av eldre.

SKEPTISK: Avdelingssjef for AMK i Helse Møre og Romsdal, Kristen Rasmussen, frykter at VG-saken om nattlig hjemtransport av eldre skaper unødvendig bekymring blant pasienter og pårørende i fylket. Bildet er tatt tidligere  Foto: Marius Beck Dahle

Nyheter

(Rbnett): Lørdag avslørte VG at mange eldre over 74 år kjøres hjem om natta av AMK (Akutt medisinsk kommunikasjonssentral). I 2018 var tallet totalt i Norge på over 1500 hjemturer mellom klokka 22:00 og 07:00. I 30 prosent av tilfellene var pasientene over 90 år.