Savnet kvinne funnet omkommet

Ei 22 år gammel kvinne fra Spania er funnet død etter leiteaksjon i Stordal på Sunnmøre.
Nyheter


Kvinna ble funnet i 11.30-tida, etter at det ble gjort observasjon av en livløs person fra lufta.

– Funnet ble gjort i søksområdet vi hadde prioritert. Vi har fått bekreftet at personen er omkommet, sier John Bratland, operasjonsleder for politiet i Møre og Romsdal.

Personen ble fraktet med helikopter over fjorden til Dyrkorn, hvor det ble gjort identifikasjon.

Politiets innsatsleder på stedet, Christian Vegsund, bekrefter at den omkomne er personen det har blitt leitet etter.

Kvinna ble funnet i området nedenfor Inste Skotet.

– Det er bratt og ulendt terreng på stedet, sier Vegsund.

– Hva har skjedd?

– Det er vanskelig å si nå. Vi har diverse gjenstander fra stedet som vi vil gå gjennom og så vil vi forhåpentligvis finne årsaken etter hvert. Det er ingen grunn til å tro at det har skjedd noe kriminelt, sier Vegsund.

Meldt savnet natt til lørdag

Røde Kors, Norske Redningshunder, Redningsselskapet ved redningsskøyta Det Norske Veritas II og redningshelikopteret fra Hovedredningssentralen deltok i leiteaksjonen som startet natt til søndag.

– Etter våre opplysninger ble personen vi leter etter sist sett i 17.30-tida. Hun skulle da gå ifra et område som heter Naustvika, opp mot Inste Skotet og videre mot Ytste Skotet. Det hadde hun avtale om å treffe noen andre. Disse meldte fra til oss rundt midnatt at hun ikke hadde kommet til avtalt tid, sa John Bratland, operasjonsleder hos politiet i Møre og Romsdal, til Sunnmørsposten søndag morgen.

Kvinna skal ha bodd på Ytste Skotet i flere uker sammen med andre.

Leiteaksjonen hadde fokus på den ruta det har blitt meldt ifra om at kvinna skulle gå.

Det går ikke vei til fjellgården Ytste Skotet i Storfjorden, og det er heller ikke strøm. ARKIVFOTO  Foto: Helga S. Løvoll


– En grei tur

Asgeir Kvernberg i Storfjordens Venner, kontaktperson for Ytste Skotet, er lokalkjent og kjenner ruta som kvinna skulle gå godt.

– Fra Naustvika og opp til Inste Skotet er det en stigning på omtrent 240 meter. Det er ei grei rås i ulendt terreng, men så lenge man holder seg på stien så er det en grei tur som de fleste klarer, sier Kvernberg til Sunnmørsposten søndag morgen.

Han anslår at ruta tar omtrent 50 minutter å gå.

– Jeg tipper det tar omtrent en halvtime opp, så 20 minutter videre fra Inste Skotet til Ytste Skotet, sier Kvernberg.

Storfjordens Venner eier Ytste Skotet, og har en samarbeidsavtale med Sunnmøre Museum som driver det.

– Der er det overnatting, servering, aktiviteter for barn og unge og formidling av lokalhistorie. I tillegg så tar de på seg noen arrangementer, forklarer Kvernberg.


Det er bratt fra Naustvika opp til Inste Skotet. Turen skal ta omtrent 30 minutter. Fra Inste til Ytste Skotet er det ytterligere 20 minutter.Kreditering: Google Maps