Årets kulturhøydepunkt for ungdommen:

Lokale innslag til UKM-festivalen

Mandag 24. juni startet landsmønstringen i Ungdommens Kulturmønstring, og ni lokale innslag er med.

UKM-KLARE: Bandet Ufokusert fra Søre Sunnmøre skal opptre under UKM-festivalen 27. juni.  Foto: Morten Hjertø

Nyheter

Kunst, lyrikk, dans og musikk. Dette er det de unge lovende fra Sunnmøre og Nordfjord skal vise fram under UKM-festivalen 24.–28. juni. Årets kulturhøydepunkt for ungdommen foregår i disse dager i Stjørdal, og mellom 500 og 600 håpefulle skal vise fram sine talenter på tvers av ulike sjangere.

På UKM-festivalen får ungdommene muligheten til å jobbe kreativt på et tilnærmet profesjonelt nivå, og arrangementet gir dem innsikt i hvordan kulturbransjen fungerer i praksis. Festivalen har som ønske å ikke være en konkurransearena, men en arena som legger til rette for samhold, skaperglede og samarbeid.