Sommerferien best i Norge?

Seks av ti nordmenn planlegger norgesferie i sommer

Det kommer fram i ei pressemelding fra NHO Reiseliv.

Feriere i Norge Bading på Volsdalsberga er ikke dumt, hvis været er ålreit.  Foto: Arkivfoto

Nyheter

For første gang er det flere som foretrekker Norge fremfor utlandet – hvis de kunne velge helt fritt. Det ifølge en undersøkelse Kantar TNS har gjort på vegne av NHO Reiseliv.

6 av 10 nordmenn, 58 prosent, skal feriere i eget land denne sommeren. Det er en liten oppgang fra året før. I år er det for første gang flere som ville valgt å feriere i Norge fremfor utlandet – hvis de kunne velge helt fritt, 45 mot 44 prosent.

– Vi ser et skifte fra et flertall som ønsker seg til utlandet, til et flertall som ønsker å feriere i Norge – hvis de kunne velge. Norge som reisemål er blitt trendy blant annet fordi reiselivsbedriftene har blitt gode til å lage produkter og opplevelser som aktive nordmenn tiltrekkes av. Miljøhensyn fører også til at folk velger mer kortreiste ferier, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

1132 nordmenn over 18 år svarte på spørreundersøkelsen.

NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold sier en stadig mer urban befolkning tiltrekkes av en mer aktiv ferie, med for eksempel naturopplevelser og byvanding. – Vi vil mer enn å bare ligge på en strand og sole oss.