Introduserer åpen fagscene under årets Matfestival:

Mataktivist skal holde foredrag om «kunsten å ikke kaste mat»: – Det handler om å inspirere andre til å endre egen adferd

I august er det igjen klart for Den Norske Matfestival i Ålesund. Nytt av året er en fagscene der det blir gratis foredrag og kurs for de fremmøtte.

Mat: Mindre mat i søpla, det skal settes på dagsorden under årets Matfestival.  Foto: Matfestivalen

Nyheter

Det skriver daglig leder Trine Klemetsen i en pressemelding. Av det som allerede er klart i programmet til fagscenen er et foredrag med mataktivisten og forfatteren Thomas Horne.

– Det handler mer om å kunne inspirere andre til å endre på egen atferd. Bruk egne sanser og gi blaffen i datostempling, vi har alle et ansvar for å ta tilbake «mormors matkunnskap» og vi må slutte å si at maten er så dyr her i Norge, forklarer Horne om foredraget «kunsten å ikke kaste mat» i meldingen.

Horne har tidligere gitt ut fem kokebøker, to lærebøker i samfunnsfag og bestselgeren «Ølbrygging fra hånd til munn».

I tillegg holder kjøkkensjef ved BRO, Ronny Kolvik, kurs om hvordan man lager kraft og supper.

– Det blir inspirasjon til hverdagsmat med Klippfiskakademiet som spør «Hjelp, hva skal vi ha til middag» og vi skal se nærmere på fremtidens mat, skriver Klemetsen.

Matfestivalen arrangeres 22.- til 24. august.