Fløyet til St. Olavs Hospital etter badeulykke i Molde

To barn har vært under vann ved Inntaksdammen i Moldemarka.

To barn havnet under vannet i Fjellbrudammen utenfor Molde. En av barna som er får hjerte og ungeredning, fraktes St. Olavs hospital i Trondheim. Barnet som hadde kommet seg på land var bevisst og er fraktet til Ålesund sjukehus. Bildet er tatt av Romsdals budstikkes fotograf på stedet like før den andre jenta ble funnet.   Foto: Kjell Langmyren, Romsdals Budstikke

Nyheter

Oppdatering: For jenta som ble fløyet til St. Olavs, ble tilstanden natt til fredag sagt å være kritisk, men stabil. Sjukehuset opplyste ved 01-tida at tilstanden er kritisk, men stabil. Mer vet vi ikke om dette per nå, sa operasjonsleder Ragnvald Rasmussen ved politiets operasjonssentral for Møre og Romsdal til Rbnett fredag morgen.

I 14.30-tida fredag er situasjonen fortsatt uavklart for jenta. Ifølge Romsdals budstikke ble hun funnet på bunn av vannet omtrent fem meter fra land. Hun ble funnet 36 minutter etter første varslinga.

Fløyet til St. Olavs Hospital

Ei jente på 12 år er sendt med luftambulanse til St. Olavs Hospital, og ei jente på 7 er sendt til Ålesund sjukehus, etter ei badeulykke ved Inntaksdammen i Molde torsdag kveld.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 18.32 torsdag kveld og var på stedet etter kort tid, ifølge Romsdals budstikke. Meldingen gikk ut på at en person hadde kommet seg opp av vatnet, mens en person fortsatt var i vatnet. Det blei satt i gang søk etter den andre personen.

Klokka 19.33 torsdag kveld kom politiet med en oppdatering. De involverte var to barn, og det siste barnet var funnet og hentet opp fra vannet. Det ble utført livredning på stedet.

– Barnet som ikke var lokalisert er funnet, HRL på stedet, fraktes til St. Olavs hospital i Trondheim, melder politiet.

Barnet som hadde kommet seg på land var bevisst ble først fraktet til Molde sjukehus, men er nå fraktet til Ålesund sjukehus.

Ungdommer meldte fra

Operasjonsleder John Bratland i politiet i Møre og Romsdal forteller at det var lokale ungdommer som meldte fra.

– Ungdommene badet på andre sida av vatnet i forhold til der ting skjedde, og så at noen hadde behov for hjelp. De tok seg rundt og hjalp ei sju år gammel jente opp av vatnet. Da var hun bevisst. Hun hadde svelget mye vatn og kasta opp, og blei frakta av helsepersonell til Molde sjukehus med en av foreldrene, og så videre til Ålesund sjukehus, sier Bratland til Sunnmørsposten torsdag kveld.

Ungdommene blei oppmerksomme på at ei til jente var i vatnet, som de ikke kunne finne.

– Det var vanskelige leiteforhold blant anna på grunn av grumsete vatn, sier operasjonslederen.

Nødetatene var på stedet klokka 19.08 og det ble gjort funn og startet livreddende tiltak på ei 12 år gammel jente, som er søsteren til -åringen.

– Mens hun fikk hjerte- og lungeredning ble hun tatt med til luftambulansen og frakta til St. Olavs Hospital sammen med den andre forelderen. Vi vet ikke noe om tilstanden, sier Bratland.

Ungdommene deltok også i leitinga.

– De er tatt med på debrief sammen med nødetatene. Kriseteamet er varsla og skulle være med på møtet, sier John Bratland.

Ifølge Romsdals budstikke er Inntaksdammen en populær badeplass i en oppdemt del av Moldeelva.