Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 12. juli.
Nyheter

Sandberg hinter om partiskifte

Per Sandberg kommer med antydninger om at han kan bytte parti før valget i 2021. Han advarer mot voksende nasjonalistiske strømninger i Fremskrittspartiet.

– Jeg er rimelig sikker på at det kommer et parti som klatrer nærmere fire prosent i 2021, sier Sandberg og svarer «det kan være» på spørsmål om han vil ha en sentral rolle i det partiet.

Brann i bolig i Arendal

Nødetatene rykket ut til en boligbrann i Arendal natt til fredag. Huset er overtent. Klokken 5.10 skriver politiet på Twitter at slukkingsarbeidet pågår, og at røykdykkere søker gjennom det som er mulig.

Operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt sier til NTB at han foreløpig ikke har flere opplysninger om brannen eller om det er folk i det aktuelle huset.

Hyllet ytre høyre-aktivister

Da Trump inviterte høyrevridde internettprofiler til konferanse i Det hvite hus, erkjente han at noen av dem var «langt ute». Likevel hyllet han dem.

– Noen av dere er virkelig langt ute. Altså, det er genialt, men det er ille, sa president Donald Trump under konferansen om sosiale medier torsdag.

Fotgjenger påkjørt

En mann i 20-årene er kjørt til Kongsvinger sykehus etter at han ble påkjørt mens han gikk langs riksvei 2 ved Granli i Hedmark natt til fredag.

– Det er ingen mistanker om promillekjøring, og bilførerens førerkort er ikke beslaglagt, sier Ekse.

Boeing-sjef utskiftes

Mens Boeings ulykkesrammede 737 MAX-modell fortsatt står på bakken, utpekes det en ny sjef for flytypen. Utskiftningen av Eric Lindblad er den første i Boeings toppledelse siden ulykkene, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Til sammen 346 mennesker mistet livet i to 737 MAX 8-ulykker i Indonesia i oktober i fjor og Etiopia i mars.

(©NTB)