Glyete beach?

Fine badevannsprøver - men ser det motbydelig ut, ikke bad

Mandag kveld lå et lag med brunaktig skum-glye langs stranda på den offentlige badestranda på Sandingane i Spjelkavik. Tirsdag morgen hadde tidevannet og fralandsvind tilsynelatende rydda opp. - Ser det motbydelig ut, ikke bad, lyder rådet.

Sandingane Offentlig badestrand i Spjelkavik i Ålesund  Foto: Mona Skjong

Nyheter

Den enorme oppblomstringa av grønnalger langs den offentlige badestranda Sandingane i Spjelkavik taler sitt tydelige språk om gode næringsforhold for algene, som gjør det såpeglatt å fote seg på steinene og rimelig kjapt kan sørge for et ufrivillig bad eller en forslått kropp. Både Spjelkavikelva og flere avløp for overvann bidrar til algeveksten. Trolig også direkteutslipp av kloakk, som kommunen har kartlagt og har laget en plan for å rense. Hvorfor det mandag kveld også lå et lag med brunaktig skumglye langs strandkanten, er foreløpig uvisst, ei heller er det klart hva denne skumglya var. For tirsdag morgen hadde floa og fralandsvinden fjerna alle spor.