13 stedsnavn i Ålesund kan bli endra:

Skal det hete Lille, Litle eller Lisje?

Litle Nørve? Litlevatnet, Lillevatnet eller Lisjevatnet? Ålesund kommune har tatt opp navnesak for tretten stedsnavn med skrivemåten Litle i Ålesund kommune. Også Litleprikken kan forsvinne.

Spjelkavik: Det kan ikke hete Lisjevatnet? Det er på bygdene det heter Lisje, som i Ørsta og Volda! Lillevatnet i Spjelkavik har foreløpig skrivemåten Litlevatnet som stednavn i offentliog bruk. Fra venstre: Kyrre Strøm. Lars Martin Hellesylt, Randi Strøm og Rolf Joakim Strøm.   Foto: Mona Skjong

Nyheter

– Hvis noen av navna viser seg å ha en annen uttale enn «lille», må en vurdere om andre skrivemåter enn «litle» kan være aktuelle, for eksempel «lisje» som er vedtatt i nabokommunene Sula og Haram, skriver Kartverket i brevet til Ålesund kommune.