Ospelitunnelen holder stengt

Ospelitunnelen på riksveg 15 over Strynefjellet blir stengt natt til onsdag.
Nyheter

Tunnelen blir stengt natten mellom 30. og 31. juli i tidsrommet 23-06.

Oppdatering: Litt etter klokka 20.00 melder Statens Vegvesen at trafikk vil slippes gjennom tunnelen tre ganger i løpet av natta.

Tunnelen vil bli stengt i det samme tidsrommet som tidligere nevnt, men trafikken slippes gjennom klokka 24.00, 02.00 og 04.00.

Det er Statens Vegvesen som stenger tunnelen i forbindelse med geologisk inspeksjon etter at det har falt ned mindre steiner i tunnelen.


E39 i Jølster stengt etter jordras

Flere biler er innesperret som følge av flere jordras langs E39 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Evakueringen er krevende, opplyser brannvesenet.


- Etter at det har falt ned noen mindre steiner fra tunneltaket, skal en av våre geologer sjekke om det er nødvendig å renske taket for å hindre flere nedfall. Vi gjennomfører undersøkelsene nattestid når trafikken over Strynefjellet er liten for å være til minst mulig hinder for trafikantene, sier fungerende seksjonssjef Trond Røstadstuen i Statens vegvesen i ei pressemelding.

Anbefalt omkjøring

Statens Vegvesen anbefaler omkjøring for personbiler via fylkesveg 258, Gamle Strynefjellsveg.

For kjøretøy med totalvekt over 7,5 tonn anbefales omkjøring via E136 og E39. Omkjøringen er ikke skiltet

-Vi åpner Ospelitunnelen så fort de geologiske undersøkelsene er gjort. Følg med på trafikkmeldingene på www.vegvesen.no, oppfordrer Røstadstuen.