En alvorlig skadd fraktet bort i luftambulanse

Ørskog: Situasjonen fortsatt kritisk for kvinnen i 70-åra

Mandag formiddag betegnes situasjonen som fortsatt kritisk for kvinnen som befinner seg på St. Olavs Hospital i Trondheim etter voldshendelsen, forteller politiet i en pressemelding.

Politiadvokat Arnt Erik Oust  Foto: Synne Grimen Hammervoll

Nyheter

Den andre skadde ble fraktet bort i ambulanse.

Det var en mann i 30-årene som ble pågrepet og siktet av politiet for grov kroppskrenkelse på to personer like før klokka 14.00 søndag.

De to fornærmede skal være et eldre ektepar i 70-årene som bor alene i boligen der voldshendelsen skal ha funnet sted. De involverte partene har en familierelasjon. Mannen som er siktet bor ikke i boligen, men holder til på Sunnmøre.

Den siktede mannen skal selv ha ringt inn til politiet og bedt om ambulanse.

Han ble pågrepet et stykke unna bopelen uten dramatikk, etter å ha gått to kilometer i retning Ålesund.

– Vi har hatt en alvorlig voldssak på Apalset. Vi har pågrepet en gjerningsperson og har to fornærmede. Den ene fornærmede er kritisk skadd, den andre ikke alvorlig skadd, sier operasjonsleder Erik Mikalsen i Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten klokka 14.20.

De første undersøkelsene ved boligen med krimteknikere og en hundepatrulje er avlsutta. Det vil pågå avhør utover kvelden og morgendagen, mandag 5. august.

Siste: Utover mandag fortsetter den tekniske og taktiske etterforskningen til politiet. Det skal ha blitt gjort flere avhør i saken, melder politiet i en pressemelding.

Ambulanse: Den ene av de to fornærmede ble fraktet bort i luftambulanse. Den andre er mindre alvorlig skadet og ble fraktet bort i ambulanse.   Foto: Morten Hjertø

Gjerningsmannen, en norsk voksen mann, er sendt til Ålesund, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Martin Kristiansen, til Sunnmørsposten.

Ambulansehelikopter på Apalset i Ørskog etter en alvorlig voldshendelse. En person ble alvorlig skadd, og ble fraktet bort med luftambulansen.   Foto: Bjørn Steinar Skarbø

Vil ikke kommentere våpen

Politiet har ingen grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 13.23, og klokka 13.42 hadde de kontroll på gjerningsmannen.

Sperret: Området rundt huset har blitt sperret av og både hundepatruljen og krimteknikere har vært på stedet.   Foto: Even Ørjasæter

– Er det brukt våpen?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier operasjonsleder Erik Mikalsen ved politiet.

Kriseteam på stedet

Kriseteam: Ordfører Knut Helge Harstad i Ørskog kommune er på plass. Han leder kommunens kriseteam. Han har blitt orientert, men vil ikke uttale seg. – Vi skal ta oss av de pårørende, sier han.   Foto: Even Ørjasæter

Kommunens kriseteam er på plass, opplyser ordfører Knut Helge Harstad til Sunnmørsposten.

– Vi skal ta oss av de pårørende, sier han.

Saka blir oppdatert.