VG: Listhaug vil skrote Møreaksen til fordel for Romsdalsaksen

Frp-nestlederen går imot egen regjering på valgkamptur til Møre og Romsdal.

  Foto: Berit Roald

Nyheter

(Romsdals Budstikke): Det skriver VG som har fulgt Listhaug på ferja over fjorden fra Vestnes til Molde lørdag formiddag.

Eldre- og folkehelseministeren og nestlederen i Fremskrittspartiet (Frp) er på valgkampbesøk i hjemfylket i helga.

– Må bruke hodet

Til avisen lørdag sier hun at hun støtter Frp-politikerne i fylket som vil ha omkamp om Møreaksen og erstatte den med Romsdalsaksen eller fortsette med ferge.

– Frp er veldig opptatte av å bygge vei, men også av å bruke hodet, sier Listhaug, som håper Romsdalsaksen kan bli billigere enn Møreaksen, som Statens vegvesen i februar kunngjorde var kuttet fra 39,5 milliarder kroner til 23,1 milliarder kroner.


Reagerer på Listhaugs utspill om å skrote Møreaksen:

– Hun sier man må bruke hodet, men dette er hodeløst

Både Høyre og Arbeiderpartiet reagerer på Sylvi Listhaug sitt utspill om å droppe Møreaksen og få en ny utredning av Romsdalsaksen.


Bør utrede et alternativ

Da VG påpeker at hun går imot regjeringens politikk med dette, svarer hun bekreftende.

– Møreaksen ligger fast i Nasjonal transportplan nå, men Frp i Møre og Romsdal mener at vi bør utrede et alternativ. Det vil bli bedre trafikksikkerhet, vi slipper disse forferdelige undersjøiske tunnelene og vi får ned prisen folk må betale, sier Listhaug til avisen.

Mørebenken reagerer kraftig

Andre stortingspolitikere fra Møre og Romsdal reagerer sterkt på Listhaugs soloutspill:

– Helt vanvittig, mener stortingsrepresentant Else-May Botten Norderhus (Ap), som mener Listhaug driver med et råttent spill som bidrar til å forvirre velgerne, og som potensielt kan sette planene for Møreaksen tilbake to tiår.

– At en statsråd opptrer som Listhaug gjør nå, åpner for en omkamp om hele Nasjonal transportplan. Da skaper regjeringen kaos, sier Jenny Klinge (Sp) til VG.

Klinge viser til at alternative akser allerede er vurdert:

– Påstander om at Romsdalsaksen ikke er vurdert skikkelig tidligere faller på sin egen urimelighet. Statens vegvesen har gjort grundige vurderinger av alternativer, og funnet at Møreaksen har flest fordeler. Dersom Listhaug sier noe annet, er jo det ganske spesielt i og med at hennes egen Frp-statsråd har gått for Møreaksen, sier Klinge.

Saken ble først publisert i Romsdals Budstikke.