Spør en politiker:

Skatten du ikke blir kvitt - på ei stund

Innbyggerne i nye Ålesund kommune må belage seg på å betale eiendomsskatt ei god stund framover. De neste to årene skal brukes til å samordne reglene for innkreving.

Eiendomsskatt: Innbyggerne i nye Ålesund må nok finne seg i å betale eiendomsskatt noen år framover. De fleste partiene lover å redusere skatten på sikt, mens Frp vil fjerne den straks.   Foto: Nils Harald Ånstad (arkivfoto)

Nyheter

Vi har invitert leserne våre til å komme med spørsmål til politikerne før valget i september, og det er ingen tvil om at eiendomsskatt opptar mange. «Jeg bor i Haram og betaler ikke eiendomsskatt. Må jeg det i den nye kommunen?» er et av spørsmålene. Flere ønsker å vite om de politiske partiene har ambisjoner om å redusere eller fjerne skatten helt.