Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 13. august.
Nyheter

Ny vurdering Veslemannen

Det ventes en ny rapport fra NVE om Veslemannen i Møre og Romsdal for det ustabile fjellpartiet Veslemannen i Møre og Romsdal etter at farenivået ble hevet til rødt mandag kveld.

Rapporten ventes klokken 9.

Ingrid Aune begraves

Ingrid Aune begraves fra Hommelvik kirke klokken 13. Ap-leder Jonas Gahr Støre og nestleder Hadia Tajik deltar.

Den 33 år gamle Malvik-ordføreren og hennes kjæreste Eivind Olav Evensen (43) omkom i en båtulykke i Namsos natt til 1. august.

Norsk filminstitutt presenterer filmhøsten 2019

Norsk filminstitutt inviterer til forsmak på høstens norske kinopremierer. Etter en litt tynn filmvår, med bare seks norske premierer, kommer det hele 16 norske filmer til høsten.

Årets katastrofefilm blir «Tunnelen», mens det for familier blir gjensyn med Snekker Andersen, Brillebjørn, Kaptein Sabeltann og Askeladden. Mona B. Riise presenterer filmklipp.

Danmarks regjering sier unnskyld til barnehjemsbarn

Statsminister Mette Frederiksen skal gi en offisiell unnskyldning på vegne av staten for manglende tilsyn med barn som ble utsatt for overgrep og omsorgssvikt fra 1946 til 1976.

I 14 år har flere menn kjempet for å få en slik offentlig unnskylding, etter at de som gutter ble plassert på barnehjemmet Godhavn i Nordsjælland. Der ble de ofre for systematiske overgrep og medisinske forsøk.

(©NTB)