A$AP Rocky dømt for vold mot 19-åring i Sverige

Rapperen A$AP Rocky og to andre er i Stockholm tingrett kjent skyldig i vold mot en 19-åring. De får en betinget dom, og fornærmede tilkjennes erstatning.

Ville helst ha samfunnstjeneste: Den amerikanske Grammy-nominerte rapperen Rakim Mayers, kjent under artistnavnet A$AP Rocky, sa at han gjerne ville gjøre samfunnstjeneste hvis han ble kjent skyldig. Det blir det ikke noe av.  Foto: Richard Shotwell AP / NTB scanpix. Arkiv.

Nyheter

Rapperen, som egentlig heter Rakim Mayers, sto sammen med to andre amerikanere tiltalt for å ha slått og sparket en 19-åring i Stockholm sentrum 30. juni.

Retten anser ikke at det har dreid seg om nødverge, men slår fast at de tre utøvde vold mot 19-åringen med slag og spark. De får en betinget dom.

De tre dømmes også til å betale fornærmede totalt 12.500 kroner i oppreisning, skriver Aftonbladet. Det er mindre enn bistandsadvokaten hans begjærte.


A$AP-rettssaken: Sverige ble advart mot negative konsekvenser i brev fra USA

Under rettssaken mot A$AP Rocky sendte USAs spesialutsending et brev der Sverige blir advart om at saken kan få negative følger for forholdet til USA.


Hendelsen fant sted utenfor en hamburgerrestaurant i Stockholm. Rapperen og de to andre amerikanerne har forklart at de handlet i selvforsvar, og at 19-åringen slo rapperens livvakt. 19-åringen har forklart at han trodde han skulle dø da han ble banket opp av rapperen og vennene hans.