Fant 23,5 kilo kokain i konteinerskip i Ålesund

21. juni kom et konteinerskip til Ålesund. Inni en konteiner fra Ecuador i Sør-Amerika fant tollvesenet 23,5 kilo kokain.

Tollvesenet fann eit støre parti med kokain i ein konteiner i Ålesund.  Foto: Tolletaten

Nyheter

– Tre tollere og narkotikahund fra Ålesund tollstad gikk om bord i skipet for en rutinekontroll. Hunden viste interesse for en frysekonteiner som fraktpapirene sa var tom, forteller seksjonssjef Helen Sjåholm ved Ålesund tollstad i en pressemelding fra Tolletaten.

Tollerne så da at det lå flere pakker ved ei luke i konteineren, og de kontakta Møre og Romsdal politidistrikt. Der ble det avdekt totalt 21 pakker med i alt 23,5 kilo kokain.

– Ålesund har en stor konteinerhavn. Over tid har vi kontrollert konteinere uten funn, og derfor er det motiverende å gjøre denne typen beslag. Dette er et stort tollbeslag av narkotika i Ålesund-området, sier Sjøholm i en pressemelding fra Tolletaten.

Dette beslaget er større enn beslaglagt mengde kokain nasjonalt første halvår 2018.

Tolletaten skriver at narkotikaen sannsynligvis ikke er ment for brukere på Vestlandet.

Vanlig smuglemetode

Kommunikasjonsdirektør Kim Gulbrandsen i Tolletaten forteller i pressemeldingen at smugling av narkotika og høgt beskatta varer i konteinere er vanlig.

– Kokainen som blir beslaglagt i Norge kommer som regel fra ulike land i Sør-Amerika, via transitthavner i Europa, sier han og legger til at dette er noe Tolletaten har fokus på.

– Trafikken øker år for år, og da øker også risikoen for smuling av andre ulovligheter. Samtidig vet vi at noen av de største narkotikabeslaga er gjort på handelsfartøy.

De to største tollbeslaga av kokain i Norge er gjort i handelsfartøy eller laster fra Sør-Amerika. Dette gjelder 153 kilo kokain på handelsfartøy ved kai i Mosjøen, og 145 kilo kokain i en bananlast i Oslo.

Sunnmørsposten ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.
Nyheter