Mediehusa i Møre og Romsdal samarbeider i valgkampen

Fellessending om fylkespolitikken

På hvilke måter vil valget endre Møre og Romsdal de neste fire åra? Det skal fylkespolitikerne svare på i en debatt som sendes direkte tirsdag hos både Sunnmørsposten og de andre mediehusa i fylket.

Ny valgkampsending: Mediehusa i Møre og Romsdal samarbeider om ei fellessending med fylkespolitikerne 20. august. Debatten sendes direkte på nettsidene til både Sunnmørsposten, NRK, Tidens Krav og Romsdals Budstikke. — Det er positivt med samarbeid, sier Hanna Relling Berg, ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten. Her med politisk redaktør Jan Erik Røsvik som kommenterer sendinga for Sunnmørsposten. Arkivfoto: Staale Wattø 

Nyheter

Tirsdag 20. august møtes fylkespolitikerne på Kranaskjæret i Kristiansund, og debatten blir sendt direkte på nettsidene til Sunnmørsposten, NRK Møre og Romsdal, Tidens Krav og Romsdals Budstikke på ettermiddagen.

Hva er det som samler fylket, og hva gjør det vanskelig å dra i samme retning? Og hva blir de viktigste sakene i fylket de neste fire åra? Dette er spørsmål politikerne skal få svare på.

– Målet med både denne felles åpningssendinga i valgkampen, og med de kommende sendingene fra flere folkemøter framover, er å skape engasjement rundt valget. Tema er framtida for Møre og Romsdal, og det angår absolutt alle som bor i fylket. Samarbeidet mediehusa imellom gjør at vi kan nå ut bredt, sier Hanna Relling Berg, ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten.

Valgturné

Etter fellessendinga 20. august fortsetter NRK Møre og Romsdal med valgdebatter rundt om i fylket fram mot valget 9. september. Alle debattene sendes direkte på nett, i samarbeid med de ulike avisene.

Debattene og folkemøtene på Sunnmøre er lagt til den siste uka før valget, i samarbeid med Sunnmørsposten som sender direkte fra både Gomerhuset i Skodje, Aasentunet i Ørsta og fra Herøy.

Tema blir blant annet nye Ålesund kommune, samferdsel og næringsliv, og debatt om hvem som kan bli den nye fylkesordføreren i Møre og Romsdal.

Dette er hele reiseruta:

Nordmøre:

20. august: Kristiansund – Kranaskjæret
21. august: Aure – Skogvang forsamlingshus
22. august: Gjemnes – Perslia Gard i Batnfjorden

Romsdal:

26. august: Nye Molde – Molde rådhus
28. august: Hustadvika – Vonheim forsamlingshus i Malmefjorden
29. august: Rauma – Tindesenteret på Åndalsnes

Sunnmøre:

2. september: Nye Ålesund – Gomerhuset i Skodje
4. september: Ørsta – Aasentunet
5. september: Herøy – Møre barne- og ungdomsskule

– Vi vil prøve å få fram partia sine ulike meninger om dette, og om hva de vil tilby velgerne, sier debattleder Bibbi Kjølås fra NRK.