Matfestivalen:

Kan man dyrke salat i verdensrommet?

Den Norske Matfestivalen har fått NTNU med seg på laget når de i år stiller med en formidlingstunnel.

Informativ: Man skal ikke bare spise under Den Norske Matfestivalen. Daglig leder Trine Klemetsen (t.v.) har også fått Sissel Basso og NTNU med på laget. Under årets festival vil de formidle kunnskap om utfordringene man står ovenfor i framtida.  Foto: Den Norske Matfestivalen

Nyheter

Det melder Den Norske Matfestivalen i en pressemelding. I formidlingstunnelen skal man kunne få lære om utfordringene man står ovenfor i framtida.

– Vi skal ikke bare spise. Her skal vi bli informert, inspirert og engasjert, sier daglig leder Trine Klemetsen i pressemeldingen.


Introduserer åpen fagscene under årets Matfestival:

Mataktivist skal holde foredrag om «kunsten å ikke kaste mat»: – Det handler om å inspirere andre til å endre egen adferd

I august er det igjen klart for Den Norske Matfestival i Ålesund. Nytt av året er en fagscene der det blir gratis foredrag og kurs for de fremmøtte.


Organisator for prosjektet og rådgiver hos NTNU, Sissel Basso, sier at målet med tunnelen er å dele kunnskap og inspirere på tvers av generasjoner. De som tar turen vil lære om sunn makrell, dyrking av salat i verdensrommet, etiske matvaner og bruksområder for tare. NTNU vil også ha en bemannet stand og en fotoboks for barn og unge.

– NTNU i Ålesund har tre fokusområder for 2019-2025; Hav, handel og helse. I den nye utviklingsplanen for tverrfaglig satsing er bærekraft, digitalisering og nyskaping definert som tverrgående tema. I planen står det blant annet: «Som en følge av den globale befolkningsveksten må havets proteinkilder i større grad benyttes som matressurser. Bærekraftig fiske, vekst i havbruk, utnyttelse av arter på lavere trofisk nivå, bruk av restråstoff og fôrutvikling må bidra sterkere til global matvaresikkerhet og helse. Rene hav er en forutsetning for produksjon av trygg mat», sier Basso i pressemeldingen og legger til at NTNU gleder seg over å kunne bidra til årets festival.


Holder «Kulinarisk showaften» under Den Norske Matfestivalen

Terje Sporsem og kjendiskokk Christer Rødseth kommer til Ålesund for å servere jubileumsmiddag under Den Norske Matfestivalen.


– Vi synes det er spennende å delta på dette, og vi gleder oss også over at matfestivalen har satt bærekraft på programmet. Foredraget «kunsten å ikke kaste mat» skal vi definitivt ha med oss, sier hun.

Videre i pressemeldingen sier Klemetsen at det at NTNU velger festivalen som formidlingsarena gir den styrke for å være en tidsaktuell festival.


Gave til Matfestivalen

200.000 til gode matvaner

Matfestivalen har fått 200.000 kroner for å få barn og unge til å like fisk.