Sunnmøre kan miste representanter:

Nordmøre kan kapre fylkesmakta

Folketallet går ned, men Nordmøre kan sikre seg fire flere mandat enn i dag i det nye fylketinget. På Sunnmøre skjer det motsatte. Folketallet øker, men fogderiet ligger an til fire færre plasser i fylkestinget en i dag.

Folketallet på Nordmøre går ned. Det til tross ligger fogderiet an til å sikre seg langt flere plasser i fylkestinget. Fra høyre Line Hatmosø Hoem fra Kristiansund, Bjarne Storfold Elde fra Kristiansund, Aps fylkesleder Per Vidar Kjølmoen og Tove Lise Torve fra Sunndalsøra.  Foto: Geir Strand

Nyheter

Nordmøre med 56 000 innbyggere kan få 17 plasser i det nye fylkestinget. Sunnmøre med sine 146 000 innbyggere kan ende opp med 20 plasser. Kun tre flere til tross for at Sunnmøre har 90 000 flere innbyggere enn på Nordmøre.