Klimakrisa:

Ny skolestreik i Ålesund og Volda

Igjen skal skoleelever over hele landet, deriblant i Ålesund og Volda, streike for å løse klimakrisen.

Klimastreikere: Klimastreik i Ålesund 22. mars 209. Fra venstre: Siril Ellebye Reinseth, Sarah Hoddevik og Marte Birkeland Krohn-Dale. De går på Kolvikbakken ungdomsskole, og hadde tatt turen til Rådhusplassen for å streike for klimaet.  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

Det skriver Belinda Paler, fylkesleder i Møre og Romsdal Natur og Ungdom, i en epost til Sunnmørsposten.

- Kravene våre fra skolestreikene ble fremmet på stortinget, og stemt ned. Regjeringen og politikerne i de store partiene lytter ikke til ungdommen, og er ikke villig til å komme med konkrete klimatiltak. Vi har 11 år på å kutte utslippene, men nye tillatelser til å lete etter olje deles ut, og utslippene i Norge har vanvittig nok økt i 2018, skriver Paler.

22. mars i år møtte flere hundre skoleelever opp i Ålesund for å streike for klimaet.


Mellom 2–300 skoleelever møtte opp for å streike for klimaet:

«Tut og kjør, kloden dør»


Denne gang arrangeres streiken fredag 30. august, og foregår over hele landet. I Ålesund blir det streik på Rådhusplassen fra klokken 12.00 til 13.00 og i Volda utenfor rådhuset fra klokken 11.30 til 14.00.

Ny skolestreik for klimaet 30. august

Miljø må være den viktigste saken i kommune- og fylkestingsvalget, krever arrangørene av en ny skolestreik 30. august.Ny nasjonal klimastreik 30. august

For å få klima på dagsordenen i høstens lokalvalg, arrangeres en ny nasjonal klimastreik 30. august.