Innbyggerinitiativ opp i bystyret:

Siste håp for å redde grønn park på Aspøya

Fylkesmannen har avvist klagene fra naboene, men motstanderne mot nybygget i Øwregata gir ikke opp. I kveld skal bystyret ta stilling til forslaget om å kjøpe tomta fra utbygger, for å bygge en Jugendstilpark.

Over 400 innbyggere har signert oppropet for å bevare denne parken i Øwregata. Nå får bystyret mulighet til å behandle saka, men det skal nok mye til for at politikerne stopper et godkjent byggeprosjekt.   Foto: Marius Simensen

Nyheter

Det har blitt arrangert protesttog og konsert, men så langt har ikke støttespillerne som ønsker å bevare den grønne lungen lyktes i kampen mot byggeplanene i Øwregata 8/10. Plan- og byggesaksutvalget i Ålesund har godkjent planene om et nybygg med 17 leiligheter på tomta, og Fylkesmannen har avvist klagene.