Lurer du på hva de forskjellige partia står for?

Prøv valgomaten for barn

Barnas valgomat er laget av NTB i samarbeid med Redd Barna. Den kan gjerne brukes i undervisning for å skape interesse for valget for de som er for unge til å stemme.
Nyheter

Det er en knapp uke igjen til årets kommunevalg der vi skal for første gang stemme frem et kommunestyre i flere kommuner som ennå ikke eksisterer.

Ønsker du oversikt over hvem som står på valglistene? Det finner du her:


Se alle valglistene for 2019:

Hvem skal få din stemme? Se valglistene her!

Ved valget stemmer du ikke bare på parti, men også på kandidatene. Vi har samlet nesten 4.000 navn fra 18 kommuner, fylkestinget og Møre bispedømme på ett sted, så du enkelt kan finne ut hvem som stiller til valg i din kommune.Valg 2019:

Gamle Ålesund topper listene til den nye kommunen

I nye Ålesund kommune er det kandidater fra gamle Ålesund som topper listene til Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet de Grønne.


Lytt til Sunnmørsposten sin valgpodcast der ordførerkandidatene Eva Vinje Aurdal (AP) og Dag Olav Tennfjord (H) diskuterte blant annet om nye Ålesund skal skrive nynorsk eller bokmål:
Eva Vinje Aurdal meiner mykje i språkdebatten er misforstått:

– Det blir både nynorsk og bokmål i den nye kommunen

Arbeidarpartiet sin ordførarkandidat vil vurdere eit ekstra vedtak for å sikre at begge målformene blir nytta i nye Ålesund kommune.