Sjekk kven som er dei heitaste favorittane til å bli ordførar i din kommune:

Spår Senterparti-jubel i kommunevalet

Trass i at det blir sju færre kommunar på Nordvestlandet kan talet på kommunar med Senterparti-ordførar gå opp.

KAN BL SP-JUBEL: Senterpartiet kan gjere storeslem i kommunevalet måndag. Her frå eit valkamputspel i sommar. Frå venstre: Trygve Slagsvold Vedum (partileiar), Per Ivar Lied (Ørsta Sp), Sølvi Dimmen (ordførarkandidat Volda), sjåførstudent Andrine Støverstein, Jan Ove Tryggestad (ordførar Stranda), Stein Aam (ordførar Ørsta) og Eldar Engelund (Volda Sp).   Foto: Roger Oldeide, Fjordingen

Nyheter

Skodje, Ørskog, Haram og Sandøy forsvinn. Norddal og Stordal blir til nye Fjord kommune. Midsund går inn i Molde. Hornindal går inn i Volda. Vågsøy og Flora slår seg saman til nye Kinn kommune. Og Eid og Selje blir til nye Stad kommune.