SV ber om nye forhandlinger

Aps flertallsplan har røket

Flertallet bak avtalen som sikrer Ap fylkesordføreren har røket. Fintellingen av stemmer gjorde at Pensjonistpartiet i kveld mistet sitt mandat til SV som ikke er med i flokken med partier som har stilt seg bak Tove Lise Torve.

Fra to til tre: SV går fra to til tre mandater i fylkestinget. Finopptellingen gir dem mandatet til Pensjonistpartiet. Yvonne Wold sitter nå med nøkkelen til om Aps Tove Lise Torve blir fylkesordfører.   Foto: Staale Wattø

Nyheter

Dramaet rundt fylkestinget fortsetter. Tirsdag formiddag erklærte Sps Kristin Sørheim seg som fylkesordfører. Tre timer senere hadde Ap, med blant annet hjelp fra Frp, stablet på beina et valgteknisk samarbeid som klokka 14 tirsdag ettermiddag hadde et flertall bak seg i fylkestinget.