Kampen om fylket

Torve avviser nye forhandlinger

Aps Tove Lise Torve avviser nye forhandlinger om posisjonene i fylketinget.

Valg 2019 Både fylkesordfører og fylkes varaordfører til Ap. Per Vidar Kjølmoen og Tove-Lise Torve   Foto: Staale Wattø

Nyheter

– Vi har en signert avtale som vi forholder oss til, sier Torve.

I går kveld ble det klart at den koalisjonen av parti som står bak Torve som fylkesordfører ikke lenger har et flertall i fylkestinget da Pensjonistpartiet falt ut og SV fikk et ekstra mandat.

Senterpartiet

Døra på gløtt for nye forhandlinger

– Dersom Tove Lise Torve (Ap) ber om nye forhandlinger skal jeg vurdere det, sier Sps Kristin Sørheim.


Det førte til at SVs Yvonne Wold ba om at partiene på rødgrønn side kom sammen til nye forhandlinger. Senterpartiets Kristin Sørheim svarte at hun kunne vurdere det dersom Arbeiderpartiet inviterte til det.

Men Arbeiderpartiet sier blankt nei.

– Senterpartiet brøt forhandlingen med oss og gikk til Høyre. Nå har vi en skriftlig avtale som vi står fast ved, sier Torve.

Hun forutsetter at SV og Rødt stemmer blankt under valget av fylkesordfører i fylkestinget og at hun derfor fortsatt er den som samler flest stemmer og blir valgt.

SV ber om nye forhandlinger

Aps flertallsplan har røket

Flertallet bak avtalen som sikrer Ap fylkesordføreren har røket. Fintellingen av stemmer gjorde at Pensjonistpartiet i kveld mistet sitt mandat til SV som ikke er med i flokken med partier som har stilt seg bak Tove Lise Torve.


– Men som følge av at SV fikk et mandat ekstra betyr det at de skal inn i fylkesutvalget. Samtidig skal de sammen med Rødt inn med en representant i de tre hovedutvalgene. Det kan få konsekvenser for dem som er med i avtalen for å støtte deg?

– Det er ikke sikkert. Det kan være at det er andre siden, altså Høyre, KrF, Venstre eller Senterpartiet som må gi fra seg noen av sin plasser også. Dette driver vi nå å regner på, sier Torve.


Kommentar:

«Grisespel i kampen om fylkesmakta»

Kampen om makta i fylkestinget i Møre og Romsdal, enda opp i ein knokkelkamp med knallharde taklingar og skikkeleg grisespel.