Kjøligere vær i vente:

– Snø over 1.000 meter

Skal du over Strynefjellet i helga kan det være lurt å legge om til vinterdekk. Værmeldinga melder snø i vente.

Snøgrensa vil falle ned til 1.000 - 1.200 meter i helga. Det kan bety vanskelige kjøreforhold på Strynefjellet.  Foto: Olav Standal Tangen / Arkiv

Nyheter

– Det kan være lurt å ha i tankene at det kan bli et problem, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Værvarslinga for Vestlandet og Trøndelag til Sunnmørsposten.

Det er restene av orkanen Dorian som i disse dager treffer Norskekysten, og bringer pålandsvind og regnbyger fram til lørdag. Meteorolog Fagerlid forteller at snøfallet vil hovedsakelig være på nattetid og om morgenen fredag og lørdag.

– Det blir lave temperaturer, så det kan komme snø ned til 1.000 meter, så man bør være obs på forholdene, særlig om man skal ut på nattetid eller om morgenen, sier han.


Stengjer vegen mellom Geiranger og Langvatn

Dei fleste av oss køyrer med sommardekk, men i høgfjellet er det no vinterforhold. Vegvesenet ser seg nøydde til å ta ta grep.


Kraftig lavtrykk på veg

På søndag vil det roe seg litt, før det igjen skal begynne å bøtte ned, forteller meteorologen.

– Det kan fort komme over 50 mm nedbør i løpet av søndagen i Møre og Romsdal, sier Fagerlid, og legger til at det kan bli en forblåst mandag.


Varsom.no:

Stor fare for flaum og jordskred på Nordvestlandet

Det kan kome opp til 100 millimeter nedbør i løpet av eit døgn.


– Et kraftig lavtrykk er på veg inn i Norskehavet, og vil legge seg ved Stad. Det vil bli opp i en 20–30 m/s sør for Stad, og det kan kanskje bli like mye på Sunnmøre, sier han og legger til at folk bør vurdere å ta inn hagemøbler og andre gjenstander som kan fly av gårde.

– Det er en høststorm, så det kan bli guffent, sier han. Fagerlid forteller videre at snøgrensa kan komme til å synke ytterligere på mandag. Det er heller ingen lysning i vente ifølge meteorologen.

– Det er ingen høgtrykk i vente, og det blir mye nedbør neste uke, sier han.