Hofseth Aqua åpnet ny fabrikk i Ålesund

Åpninga: Fra åpninga av den nye fabrikken til Hofseth i Ålesund. Roger Hofseth fremme til venstre. 

Nyheter

– Intense uker med ombygging av Hofseth Aquas slakteri i Ålesund er nå ferdig og ting flyter som det skal. Målet vårt er å doble slaktevolumet vårt i løpet av et par år. Vi er definitivt på rett vei, sier Roger Hofseth, adm.dir i Hofseth International i ei pressemelding.

Hofseth Aqua er et av flere selskaper i Hofseth-konsernet som har hatt en sterk vekst både på antall ansatte og omsetning de siste årene. Selskapet har gjort betydelige investeringer både på sjø- og landsiden for å optimalisere produksjonen og sist ut er oppgradering av selskapets slakteri i Ålesund sentrum som nylig stod ferdig. Med denne oppgraderingen er Hofseth Aqua vel rustet til å håndtere forventet vekst av eget slaktevolum så vel som slaktevolum fra andre oppdrettere i regionen.

Lokal leverandør

Det er selskapet Volf som ble valgt som leverandør av ny fabrikk. Selskapet er lokalisert på Haahjem i Skodje. Prosjektet er det største noensinne for selskapet som nå satser stort for å tilby sine tjenester som totalleverandør innenfor fiskeri og oppdrettsnæringen.

– Vi syns det er en stor tillitserklæring at Hofseth valgte oss som partner på prosjektet, sier salgs og markedssjef Per Magne Gjerde i Volf.

– Fremdeles gjenstår det noen mindre tilpasninger, men ingen av kundene til Hofseth Aqua har opplevd forsinkelser og det er vi godt fornøyde med, sier Gjerde.

Dette bekrefter også Roger Hofseth selv som sier at prosjektet har vært en suksess.

– Vi brenner for å bruke lokale aktører og bidra til å skape arbeidsplasser i regionen. Det er veldig viktig at det vi driver med inne i fjordene skaper ringvirkninger lokalt.

Volf har levert alt av transportører, ny kjøletank og automatisk innmating-system av isoporkasser. I tillegg har Marel stått for levering av ny grader.

– Kapasiteten i løpet av et skift er nå det doble av det vi hadde tidligere og vi greier nå over 100 tonn i løpet av et skift, sier en fornøyd driftssjef Lars Magne Haram.