Får opplæring i søk og redning på Ørskogfjellet

Rundt 60 nye hjelpekorpsmedlemmer er denne helga samlet på Ørskogfjellet der de skal fullføre grunnopplæringen. Blant annet få opplæring i søk og redning.

Søk: Medlemmene har allerede vært gjennom førstehjelpskurs. Denne helga øver de på søk og redning på Ørskogfjellet.  Foto: Røde Kors Hjelpekorps

Nyheter

Samtidig blir det også utført opplæring av lagledere fra lokale Røde Kors Hjelpekorps i fylket. Det skriver Røde Kors Hjelpekorps i en pressemelding.

«Grunnopplæringen for nye hjelpekorpsmedlemmer er forholdsvis omfattende, og kan være ganske ressurskrevende å gjennomføre for lokale korps. Tilbudet på Ørskogfjellet blir derfor godt mottatt. Røde Kors leiren (tidl. HV leiren) er «hovedkvarter», men det meste av undervisning og øvelser foregår utendørs», heter det i meldingen.

Håper på over 500

Det er så langt 478 godkjente hjelpekorpsmedlemmer i Møre og Romsdal. Røde Kors håper dette tallet vil stige til over 500 etter helga.

«Så langt i år har det vært 87 redningsaksjoner i fylket der et eller flere hjelpekorps har deltatt. De fleste aksjonene har vært personer som har fått problemer på fjelltur, og behov for assistanse eller transport», skriver de i meldingen.