Ålesund:

– Dårlig lukt ødelegger minst 30 dager i året

For å rømme fra stanken fra asfaltproduksjonen i Bingsa, blir hjem «hermetisk lukkede». Så sitter de der da, innestengt, mens sola går ned. Fylkesmannen mener det er vanskelig å hjelpe dem, slik regelverket er nå. I Kristiansund lever folk på samme vis.

Skjemmende lukt: Geir Ove Sætremyr bor på Holstoppen og har klaget lukta fra asfaltfabrikkene i flere år. Til venstre Veidekke asfalt og NCC Ålesund asfaltfabrikk (t.h).  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Sunnmørsposten er blitt kontaktet fra flere hold, etter at vi skrev om folk som klager på dårlig lukt fra asfaltproduksjon i Bingsa. Også folk i Kristiansund som er naboer til Veidekke, har i flere år klaget på dårlig lukt fra asfaltanlegget der. Frustrasjonen er så høy at naboene har opprettet egen gruppe på Facebook for lukt-plagede kristiansundere.