< Turbingo skal gi nye skoler - smp.no/nyheter – Nyheter fra Ålesund, Sunnmøre og Nordvestlandet.

Turbingo skal gi nye skoler

Søndag får du muligheten til å gjøre noe kjekt sammen med familie og venner. Da er det nemlig på nytt klart for turbingo i Spjelkavik.

Turbingo: Det var stor deltakelse under turbingoen i fjor.   Foto: Privat

Nyheter

Og det beste av alt: Arrangøren Frivilligsentralen i Ålesund samarbeider med HimalPartner, slik at alt som kommer inn av penger på bingoen går til å bygge nye skoler i Nepal.

Jan Ketil Vinnes, kontaktperson for arrangementet søndag 29. september, forteller at i fjor var det over 300 som deltok, og lokalet ble fullstendig sprengt. Så i år flytter de over til Spjelkavik ungdomsskole, der man både får kjøpt bonger og der det er åpen kafé.

Leiter etter tall

Bongene tilsvarer bingobrett. De tar man med seg ut i skogen og leiter etter tall som man finner på skilt som er satt opp. Får du ei rekke, vinner du en premie som er laga i Nepal.

Får du derimot alle tallene på bongen din, så vinner du en av hovedpremiene, som er gratis hotellweekend og badeland i Fosnavåg, billetter til Tusenfryd, billetter til Aktivitetsparken i Valldal, gratis gokartkjøring – og gavekort på hotellweekend i Spjelkavik. Dessuten får alle barn som deltar premie.

To løyper

an Ketil Vinnes forteller at man kan velge mellom to løyper: Lysløypa foran hoppbakkene, eller grusvegen opp bak hoppbakkene. Den første er på tre kilometer, den andre er fire kilometer.

I fjor kom det inn 49.000 kroner på turbingoen. I år satser de på å doble dette beløpet. For det er fortsatt barn i Nepal som ikke har fått en trygg skole etter det store jordskjelvet som rammet landet i 2015.