Nye vegbyråkrater kan gi fylket stjernesmell

Overføringen av 76 vegbyråkrater fra Statens vegvesen til fylket kan gi en ekstraregning på opp mot 50 millioner kroner. Kontrollsjefen i fylket slår nå alarm.

Bygger veg: Overføringen av vegbyråkrater fra staten til fylkene, kan gi Møre og Romsdal en saftig ekstraregning. Her fra byggingen av Nordøyvegen. F.v. Are Eliassen (prosjektleiar i Skanska), byggeleiar Bjørn Sunde, prosjektleiar Marianne Nærø og kontrollingeniør Bragi Bragason (alle Vegvesenet).  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

– Kontrollsjefen mener observasjonene som er gjort viser at oppgaveoverføringen med stor sannsynlighet blir underfinansiert med betydelige beløp, og vil utgjøre minst 45 til 50 millioner kroner årlig med tillegg av pensjonsutgifter. For Møre og Romsdal fylkeskommune vil dette være svært alvorlig, skriver kontrollsjef Tor Harald Hustad i en sak som skal opp på fylkestinget i Geiranger neste uke.