I en mannsdominert bransje ansetter Cordel 70 prosent kvinner

Ålesund: Cordel Norge AS har hovedkontor i Ålesund. Fra venstre: Liv Eliassen, Anny Loraine Ulstein, Ole Eidslott, Sindre Farstad, Liv Ingrid Ruset,Kenneth Vadøy og Annette Eidslott.  Foto: Cordel

Bjørn Kristian Bentzen er salgsdirektør i Cordel Norge AS  Foto: Privat

Nyheter

IT-firmaet Cordel, med hovedkontor i Ålesund, har siden 2018 økt kvinneandelen fra 23 til 38 prosent, opplyser de i en pressemelding.

I 2019 har selskapet rekruttert 14 nye medarbeidere. Av disse har 10 vært kvinner, en andel på hele 71 prosent.

– Cordel er opptatt av mangfold og mener at vi må ha en arbeidsplass som speiler befolkningen, det vil si med god balanse av kvinner og menn. Vi opplever at det er veldig mange dyktige kvinner i vår bransje og vi er veldig fornøyd med at flere av disse vil jobbe hos oss. I 2019 har vi ansatt 70 % kvinner, ikke fordi de er kvinner, men fordi de er best kvalifisert til jobben som skal gjøres. Bransjen er spennende og vi ønsker å være en foregangsbedrift som tiltrekker flere kvinner til både IT-bransjen og håndverksbransjen. Gjennom holdninger og systematisk arbeid øker vi andel kvinner i disse bransjene. Mangfold skaper et godt arbeidsmiljø, de beste ressursene og de beste resultatene», sier Salgsdirektør Bjørn Kristian Bentzen i Cordel Norge AS til Sunnmørsposten.

Cordel leverer programvare til 10.000 håndverkere i Norge. Både IT-bransjen og håndverksbransjen er preget av lav kvinneandel. Cordel Norge er derfor stolt over å være et fyrtårn med 38 prosent kvinner i Cordel Norge.

IT-bransjen har i dag, ifølge kvinnenettverket ODA, en kvinneandel på 26 prosent og har en langsiktig målsetting om 40 prosent for bransjen. Håndverksbransjen har en mye lavere kvinneandel og kun to prosent av fagarbeiderne i rørleggerbransjen er kvinner, ifølge Ingeborgnettverket.

– Unge jenter og kvinner trenger rollemodeller som Cordel Norge, som viser at de ønsker kvinner velkommen i bransjen, sier Eli Hermine Heyerdahl, leder for Ingeborg-nettverket, som er et nettverk for kvinner i VVS bransjen.