Person falt i sjøen fra Hurtigruten

Ei kvinne ble hentet opp av sjøen onsdag kveld. Hun falt fra hurtigruta MS Finnmark idet den var i ferd med å legge til kai i Ålesund.

Personen ble fraktet med ambulanse til sjukehuset.   Foto: Marius Simensen

Flere båter og helikopter deltar i søket. 

Nyheter

Kvinna ble overflyttet til St. Olavs hospital onsdag kveld. Ifølge Helse Midt-Norge hadde hun da svært alvorlige skader og statusen ble betegnet som kritisk.

I ei oppdatering fra St. Olavs hospital 09.00 torsdag morgen blir skadene fortsatt omtalt som meget alvorlige. De oppgir alderen på kvinna til å være i 40-åra. Statusen er fortsatt kritisk.

Politiet fortsetter etterforskningen

Charlotte Amalie Vaksdal, etterforskningsleder hos politiet, forteller at saka fortsatt er under etterforskning og at politiet torsdag vil arbeide med å kartlegge hendelsesforløpet. Hun bekrefter at kvinna falt i sjøen under innseilingen, ikke langt fra land. Politiet går torsdag morgen ikke ut med noe mer konkret om hendelsesforløpet i forkant av at kvinna falt i sjøen.

– Det er ikke mistenke om noe straffbart. Det ble gjort vitneavhør på stedet, og det var vitner som meldte fra til politiet om hendelsen. Kvinna var passasjer om bord på hurtigruta, hun er norsk og pårørende er varslet. Vi fortsetter å etterforske saka og vil i dag arbeide med å kartlegge hendelsesforløpet, sier Vaksdal.

MS Finnmarken ble frigitt onsdag, etter at politiet hadde fullført sine undersøkelser om bord.

Redningsaksjonen

Onsdag kveld deltok samtlige nødetater, Røde Kors, luftambulanse og ei rekke båter, blant annet hurtigbåt, redningsskøyte og brannbåt, i strand- og vannsøk i Valderhaugfjorden etter personen. Aksjonen foregikk i et større område nord for Skansekaia.

Politiet meldte at alle tilgjengelige ressurser ble satt inn i søket. Drøye timen senere var en person funnet av en båt som var med i søket. Funnet ble gjort klokken 19:09, bekrefter redningsleder i HRS Sør, Lars Røyne, til Sunnmørsposten:

– De første varslene kom inn 17:58, og det ble umiddelbart satt i gang søk etter personen. Personen ble funnet av et fartøy som var med og søkte etter vedkommende. Personen ble hentet opp fra sjøen, og ble fraktet til hurtigbåtkaia og brakt i land øyeblikkene etterpå, forteller redningsleder Røyne.

Politiet i Møre og Romsdal bekreftet at det var ei kvinne:

– Det er hentet opp ei kvinne fra sjøen. Helsetilstanden til kvinnen er foreløpig uviss. Helse har overtatt og hun fraktes til sjukehus, sa politiets innsatsleder, Christian Vegsund, til Sunnmørsposten like før 19.30 torsdag kveld. Personen ble fraktet til sjukehus med ambulanse.

– Politiet skal gjøre tekniske og taktiske undersøkelser videre for å finne ut hvordan dette kan ha skjedd, fortalte innsatslederen, som da ikke ville kommentere hvordan de mente kvinnen skal ha falt i sjøen.

Politiets operasjonssentral opplyste like før klokka 21 at de prøvde å fastslå sikker identifikasjon på kvinnen, og at helsevesenet jobbet med å varsle pårørende.


Dette har skjedd:
  • 17:58 HRS Sør får meldinger om at en person har falt i sjøen fra Hurtigruta
  • Alle ressurser i søk: Nødetatene, Røde Kors, luftambulanse, Redningsskøyta og andre fartøy deltar i søket etter personen
  • Taus: Politiet vil ikke kommentere hvordan de tror personen har falt i sjøen
  • 19:09 En person blir funnet av en båt som er med i søket, tas opp i båten og fraktes umiddelbart til kaia.
  • 19:15 Under ti minutter senere melder Politiet at personen blir fraktet til sjukehus. Helsetilstanden er uviss.
  • Identifikasjon: Politiet forteller ikke lenge etter at det dreier seg om en kvinne, og de driver videre identifikasjon på kvinnen.
  • Pårørende: Politiet forteller til Sunnmørsposten at helsetjenesten jobber med å varsle pårørende i saken.


I 18.50-tida forflyttet søket seg i større grad i retning av Flatholmen, og også langs land.  Foto: Marius Simensen

Mange båter deltok i søket etter kvinna.  Foto: Marius Simensen

  Foto: Marius Simensen


Relaterte saker: