Brødrene Jangaard tildelt pris for omfattende restaurering av Hotel 1904

Restaureringen av byens sannsynligvis første hotell etter brannen i 1904, har blitt kronet med byggeskikkprisen.

Dristig: Eierne av Hotel 1904 har fått mange godord for den nye fasaden til det historiske hotellet. I mørket kommer detaljene enda bedre fram, med den nye lyssetting av fasaden.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Byplansjef Olav Høydals minnespris, byggeskikkprisen, deles ut til Brødrene Jangaard for deres restaureringsarbeid på Hotel 1904 i Løvenvoldgata.


Det blir ikke spart på detaljene når gamle Skandinavie forvandles til Hotel 1904

Det blir ikke spart på detaljene når gamle Skandinavie forvandles til Hotel 1904.


Hotelldrift helt siden 1904

Helt siden gjenreisningen av hotellet etter bybrannen i 1904, har det vært kontinuerlig hotelldrift i bygget, under flere navn som Hotel Scandinavie og Grand Hotel. I sin tid ble hotellet tegnet av arkitekten Carl Christian August Michalsen, født 1869, og har siden pyntet Ålesund sentrum med sin unike arkitektur. I 2018 begynte Brødrene Jangaard og arkitekter fra Invit et utbredt restaureringsprosjekt for å redde hotellets identitet og historie – parallelt med navnebyttet til Hotel 1904.

Komiteen begrunner kroningen med at det både eksteriør- og interiørmessig er gjennomgått omfattende restaurering, og at det har blitt tilbakeført fasadeelementer som inngangsdører, belysning og ny fargesetting.

Viser potensial

Innvendig er det blitt kombinert bruk av moderne møbler, samtidig som at originale deler av bygget er ivaretatt for å holde liv i hotellets identitet. I tillegg er den innvendige kafeen «Green Garden» knytta sammen med butikksenteret, noe komiteen mener viser potensialet ved å utnytte de indre gårdsrommene i Ålesund sentrum.