Aarskog går av som konsernsjef i Mowi

Ivan Vindheim (48) er utnevnt til ny konsernsjef for Mowi ASA. Vindheim etterfølger Alf-Helge Aarskog (52) som har besluttet å tre tilbake etter nesten 10 år som konsernsjef.

Alf-Helge Aarskog har i ti år vært konsernsjef i oppdrettskonsernet som i fjor høst skifta navn fra Marine Harvest til Mowi. Her er han avbildet under presentasjonen av resultatet for fjerde kvartal 2018. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix  Foto: Åserud, Lise

Nyheter

Det skriver Mowi ASA i ei børsmelding tirsdag morgen.

Utnevnelsen trer i kraft umiddelbart.

Alf-Helge Aarskog frå Rovde i Vanylven har i ti år vært konsernsjef i oppdrettskonsernet som i fjor høst skifta navn fra Marine Harvest til Mowi.


Næringsliv:

Sunnmøring toppsjef i Marine Harvest

Sunnmøringen Alf-Helge Aarskog (42) fra Rovde er ansatt som ny konsernsjef i verdens største produsent av oppdrettslaks, Marine Harvest.


Styreformann Ole-Eirik Lerøy omtaler Aarskog som en ekte oppdretter og er godt fornøyd med jobben han har gjort. Under hans periode har Mowi også levert solid avkastning til aksjonærene.

– Alf-Helge har utviklet selskapet til verdens ledende sjømatselskap, med ledende posisjon innen genetikk, fôr, oppdrett, videreforedling og salg. De strategiske valgene tatt gjennom årene har gjort Mowi til et sterkt og robust selskap som har utviklet laksekategorien. Alf-Helge er en ekte oppdretter, og har spredd sin entusiasme og lidenskap for laks til hele selskapet, sier Lerøy.

Har vært finansdirektør

Lerøy er også svært glad for at Ivan Vindheim har tatt utfordringen som ny toppsjef.

Vindheim har vært finansdirektør i Mowi siden 2012. Han har bred erfaring fra sjømatnæringen og har vært i flere lederposisjoner inkludert finansdirektør i Lerøy Seafood. Han er utdannet siviløkonom, MBA, statsautorisert revisor og autorisert finansanalytiker ved Norges Handelshøyskole.

– Mowi er verdens ledende havbruksselskap med mange muligheter foran seg. Så det er med stor ære og ydmykhet jeg sammen med over 14 500 høyt kompetente medarbeidere påtar meg oppgaven å lede Mowi videre, uttaler Vindheim.

Takker for engasjement

Avtroppende konsernsjef Aarskog er også glad for at Vindheim blir hans etterfølger:

– Jeg kan forsikre alle om at Mowi er i de aller beste hender. Jeg vil også rette en stor takk til alle mine kolleger for deres engasjement og inspirasjon gjennom årene. Jeg ønsker dere alle lykke til videre med å lede den Blå Revolusjonen, avslutter Aarskog.

Kristian Ellingsen, Group Accounting Director, er utnevnt som ny finansdirektør i Mowi etter Ivan Vindheim. Ellingsen (39) har vært i sin nåværende rolle i fire år.