Containerskip har gått på land

En containerskip mistet styringen og gikk på land ved Laupsneset, som ligger på Hareidlandet, i Vartdalsfjorden.

  Foto: SMP-TIPSER

Nyheter

Redningsleder Erik Willassen ved Hovedredningssentralen (HRS) forteller til Sunnmørsposten at det ikke er meldt om personskader eller vanninntrenging.

Ifølge Willassen har et containerskip med navn "Concordia" mistet styringen og kjørt inn i fjellveggen. Dette var basert på tidlige meldinger inn til HRS. Bilder Sunnmørsposten har fått tilsendt viser at skipet traff fjæresteinene.

– Skipet ligger nå på land. Situasjonen er ikke helt avklart, men det er som sagt ikke vanninntrenging eller personskade, opplyste Willassen i 16-tida.

Han forteller drøye timen senere at redningsskøyta er på plass for å bistå. Båten skulle ifølge redningslederen gå fra Måløy til Ikornnes i Sykkylven onsdag, da den gikk på land ved Laupsneset.

– Nå skal et samarbeid mellom rederiet, broa og slepebåtene gjøre at skipet kommer av grunnen. Ting tyder foreløpig på at skipet kan fortsette for egen maskin. Det er snakk om skader kun helt fremme ved baugen, sier Erik Willassen til Sunnmørsposten.

Flere taubåter skal være engasjert i området. Like etter 18:15 melder Hovedredningssentralen at de i 20-tida vil forsøke å trekke skipet av grunn. Slepebåten Polar Rex skal stå for oppdraget. Redningsskøyta, som har ligget «stand by» ved skipet, vil returnere tilbake til basen.

Oppdatering 20:15: AIS-signalene kan tilsi at slepingen er i gang. Skipet ser tilsynelatende ut til å ha forlatt land.

Dette bekrefter hovedredningssentralen overfor Sunnmørsposten klokka 22. Skipet går for egen maskin og skal legges til kai i Aspevågen i Ålesund.

Ifølge Marinetraffic så har containerskipet gått på land nord for Eiksund, ved Laupsneset.  Foto: MARINETRAFFIC

Båtberging

Inntil videre er det snakk om båtberging, og ikke en redningsaksjon som Hovedredningssentralen aksjonerer på. Kapteinen om bord på Concordia er i dialog med rederiet.

Ifølge marinetraffic.com holdt skipet en fart på 15 knop da det mista styringen midtfjords.

Følger med

Willassen sier at rederiet organiserer hendelsesforløpet videre, men Hovedredningssentralen monitorerer det som skjer i tilfelle situasjonen utvikler seg.

Concordia er nesten 140 meter langt og seiler under liberisk flagg. Skipet er bygget i 1997.

Sunnmørsposten kommer med mer