Varebil mot buss i Volda - mann bekreftet omkommet

En mann omkom etter front mot front-ulykke på E39.

Fastklemt: Buss mot varebil på E39 Volda sentrum. En person fastklemt.  Foto: Tarjei Engeset Ofstad

Nyheter

Én er bekreftet omkommet på sykehus. Dette etter en front mot front-kollisjon med en varebil og en rutebuss. Politiet arbeider fortsatt på ulykkesstedet, parallelt pågår det avhør av vitner. Pårørende er varslet, melder politiet.

Ulykka skjedde på E39, Elvegata like ved krysset Sagvegen.

Oppdatering: Vegen er no opna for trafikk igjen, det melder Vegtrafikksentralen.

Ble fraktet til Volda sjukehus

Politi, brannvesen og helsepersonell rykket ut til stedet og satte igang frigjøring av personen. Klokka var da litt over 11. Han lå fastklemt i bilen. Det var tilløp til brann i kjøretøyet, men denne ble raskt slukket. Kriminalteknikere og statens ulykkesgruppe varslet om hendelsen, melder politiet..

Innsatsleder Tore Bjørdal i Møre og Romsdal politidistrikt, sa til Sunnmørsposten at fører av varebilen, , var blitt sendt til Volda sjukehus. Mannen var svært alvorlig skadd. Også bussjåføren ble fraktet til Volda sjukehus, vedkommende hadde smerter i en arm.

Innsatsleder: Tore Bjørdal i Møre og Romsdal politidistrikt.  Foto: Tarjei Engeset Ofstad

De fire passasjerene i bussen ble ifølge innsatslederen fraktet inn i varmen på Volda brannstasjon. De ble videre avhørt av politiet der.

Bjørdal kan ikke si noe detaljert om hendelsesforløpet Det skal ikke være spesielt glatt på E39, da denne er saltet. Det er glatt på sideveger på ulykkesstedet.

Flere ulykker samme dag

Det har vært flere trafikkulykker på Sunnmøre 13. november, sannsynligvis på grunn av væromslag og glatte vegbaner.

Politiet har blant annet lagt ut denne meldinga på Twitter, om ei ulykke i Ørskog:Tidlegare i dag var det også ei trafikkulykke i Remmetunnellane i Haram.

En lastebil skal her ha truffet personbil. Tre personer var involvert, men ingen ble kritisk skadd.


Trafikkulykker på Sjøholt og i Haram

Flere ulykker på Sunnmøre i ettermiddag.