Rekordhøy fiskeeksport i oktober

Eksporten av fisk endte på rekordhøye 10,7 milliarder kroner i oktober. Det er en økning på 9,7 prosent fra samme måned i fjor.

Fiskeeksporten endte på 10,7 milliarder kroner i oktober. Det er en økning å 9,7 prosent sammenlignet med oktober i fjor.   Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

Betydelig vekst i volum og en svak kronekurs bidro til oppgangen, melder SSB fredag.

Fastlandseksporten beløp seg til 42,2 milliarder kroner i oktober, som er 792 millioner kroner mindre enn samme måned i fjor. Fersk fisk som laks, sild, torsk, ørret og klippfisk kan vise til vekst i eksportverdien i år.

Utenrikshandelen med varer utgjorde en samlet eksportverdi på 71,8 milliarder kroner i oktober. Det er 26,9 prosent mindre enn samme måned i fjor. Den høye fiskeeksporten bidro positivt, mens reduserte inntekter fra olje- og gasseksporten forklarer nedgangen.