Norwegian-fly nødlandet på Vigra

Manglet motorkraft på én motor, ifølge politiet.

Norwegians rute DY413 snudde og landet trygt på Vigra like etter klokka 17 etter at den ene motoren sviktet etter avgang.  Foto: Line Helgesen

Ifølge radaren avbrøt Norwegian-flyet turen mot Oslo omtrent i det vet var over Stranda. Den ene motoren skal ha sviktet.  Foto: Flightradar24.com

Nyheter


Norwegians rute DY 413 skal ha mistet motorkraft på den ene motoren etter avgang fra Ålesund lufthavn Vigra tirsdag ettermiddag.

Ifølge Avinors nettsider tok flyet av i retning Oslo på rutetid.

Da flyet nærmet seg Geirangerfjorden, snudde det og i skrivende stund flyer det i sirkler i om lag 6.000 fots høyde, mest sannsynlig for å bruke opp drivstoff.

Landing med én motor er normalt ikke dramatisk, men faste sikkerhetsprosedyrer skal følges.

Møre og Romsdal politidistrikt opplyser at nødetatene er på stedet klokka 16.54. Det skal være 93 passasjerer i flyet.

Oppdatert kl. 17.03: Ifølge flightradar24.com landet flyet uten problemer etter en innflyging fra vest. Dette bekrefter politiet klokka 17.14.

– Ikke nødlanding

Norwegians pressekontakt skriver i en e-post til Sunnmørsposten klokka 17.24 at flyet foretok en "sikkerhetslanding", ikke en nødlanding. Både politi og Avinor brukte den siste formuleringen.

– Pilotene fikk indikasjoner på en teknisk feil som gjorde at man valgte å snu tilbake til Ålesund. Jeg har ingen detaljer om hvilken teknisk feil det er snakk om, men flyet skal undersøkes. Vi skal gjøre alt vi kan for å få passasjerene til sin destinasjon så raskt som mulig, skriver presseansvarlig Charlotte Holmberg i Norwegian til Sunnmørsposten.

.

Nødetatene forlater flyplassområdet etter at et Norwegian-fly gjennomførte en kontrollert nødlanding på Vigra.  Foto: Line Helgesen