Jan Christian Vestre er Norges fremste vekstskaper 2019

Gikk helt til topps: Nasjonal vinner av EY Entrepreneur Of The Year er Jan Christian Vestre. Prisutdeler f.v.: Per Grieg jr., Christin Bøsterud og juryleder Åse Aulie Michelet.  Foto: Bård Gudim

Nyheter

Jan Christian Vestre i møbelprodusenten Vestre gikk helt til topps i EY Entrepreneur Of The Year på mandagens nasjonale finale i Oslo.

Vestre er en norsk produsent av utemøbler. I mer enn 70 år har de skapt sosiale møteplasser for millioner av mennesker. For det fikk de velfortjent hyllest i det som er verdens største vekstskaperprogram, og neste sommer er han Norges representant i «Vekstskaper-VM» i Monaco.

– Vestre har vist at det er mulig å drive en lønnsom grønn industribedrift med produksjon i Skandinavia. Årlig gir de ti prosent av overskuddet til eksterne bærekraftsprosjekter, heter i det i en pressemelding.

Den uavhengige juryen, under ledelse av Åse Aulie Michelet, berømmer Jan Christian Vestre for utviklingen av selskapet: «Vinneren evner med kreativitet og annerledes tenkning å kombinere en tydelig visjon med å være kompromissløs på innovativt design og kvalitet. Takket være bærekraftig og høyeffektiv produksjon har de vist at det er mulig å lykkes internasjonalt med lønnsom produksjon i Norge og Norden, og virksomheten har et stort potensial for videre vekst.»

Rådgivnings- og revisjonsselskapet EY (tidl. Ernst & Young) arrangerer Entrepreneur Of The Year i over 50 land. De 11 nasjonale finalistene ble plukket ut gjennom regionale kåringer i seks norske byer i oktober.

Nasjonale finalister: F. v.: Steinar Paulsrud, Thor Drechsler, Thomas Pulpan, Roger Hofseth, Kjetil Vikingstad, Ralf Schöpwinkel, Jan Henrik Jelsa, William Gulliksen, Jan Christian Vestre, Børre Lobekk, Bjørn-Oscar Kløvning, Vigdis Hokland, Hans Ove Holmøy, Thor Asbjørn Kjeldaas og Kåre Bjorøy.  Foto: Bård Gudim