Kuttet fiberkabel ved et uhell

En fiberkabel ble ødelagt i forbindelse med noe arbeid på Meierikaia i Ålesund mandag morgen. Tafjord regner med å bruke dagen på å reparere kabelen.

Kuttet kabel: En fiberkabel ble ødelagt i forbindelse med arbeid på Meierikaia i Ålesund mandag morgen. 

Nyheter

– Det var i nitida at vi fikk melding at man i forbindelse med noe arbeid som Mørenett holder på med hadde saget seg igjennom en fiberkabel. Dette rammet flere bedriftskunder. Siden har vi arbeidet med på koble om, så akkurat nå et det ikke mange kunder det gjelder, sier Ola Engvik, divisjonssjef for fiber i Tafjord.

Problem i Sula

Fra Sula har Sunnmørsposten fått melding om at kommunelegekontoret i Sula har vært rammet av feilen siden klokka ni. Det har ikke vært mulig å ringe inn til legekontoret. Pasienter blir derfor oppfordret til å møte på vanlig måte.

– Vi skifter nå ut den ødelagte kabelen, men dette er et arbeid som vi nok bruker hele dagene på å bli ferdige med. De kundene vi ikke klarer å koble om før den tid, vil nok ikke være på nett igjen før i ettermiddag, legger Engvik til.

Han forteller at også Tussa har kunder som er blitt rammet av kabelbruddet.