Tre barn og voksen kvinne hentet livløse opp av sjøen i Tromsø

Politiet fant støvler og en barnevogn i vannkanten like ved der tre barn og en kvinne ble hentet livløse opp av sjøen i Tromsø. Tilstanden deres er ukjent.

Fire personer er hentet opp av sjøen ved sørlige delen av Tromsøya. Det ble gitt livreddende førstehjelp og brakt til Universitetssykehuset Nord-Norge.   Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Politistasjonssjef i Tromsø, Anita Hermandsen, informerer om hendelsen i Tromsø.   Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Nyheter

– Per nå kan vi ikke si om det er begått en straffbar handling, en ulykke eller hva som har skjedd, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø på en pressekonferanse mandag kveld.

Politiet kjenner ikke nasjonalitet eller identitet til de fire personene, men har en teori om hvem de er, og sier at det er snakk om relativt små barn.

– Det er en kvinne og tre barn, men om relasjonen er mor og barn kan vi ikke bekrefte, sier politistasjonssjefen.

Hentet opp livløse

Tilstanden deres er ukjent, men politiet har opplyst at det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, og at de fire personene var livløse da de ble hentet opp av sjøen.

De får mandag kveld fortsatt livreddende førstehjelp på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Sykehuset har varslet en oppdatering om tilstanden til deres i 21.30-tiden.

Det var klokka 17.28 mandag kveld at politiet fikk melding om at noe hadde skjedd, og rykket ut til området Fagereng i Tromsø.

Funn av støvler og barnevogn

– Meldingen gikk på at det var observert en barnevogn, og at det gikk spor ned til vannet. Da melder kom ned til vannet ble det gjort funn av gjenstander i vannkanten som gjorde at politiet måtte undersøke, og det ble da hentet fire personer opp, sier Hermandsen.

Hun forteller også at det er gjort funn av støvler i vannkanten. Politiet vet ikke hvor lenge de fire personene har ligget i vannet.

Etter funnet av de tre barna og kvinnen i sjøen søkte nødetatene, dykkere, redningsskøyte og helikopter i en tid etter flere mulige personer i sjøen.

Søket avsluttet

Politiet har iverksatt taktisk og teknisk etterforskning av hendelsen. Politiet er interessert i observasjoner gjort i området i tiden før klokka 17.28 mandag ettermiddag. Kriminalteknikere undersøker mandag kveld åstedet.

Klokka 20.10 opplyste politiets innsatsleder Robin Åsheim Lindberg til Nordlys at søket var avsluttet.

Krisestaben samlet

Ledelsen i Tromsø kommune har satt krisestab i forbindelse med hendelsen, bekrefter konstituert kommunikasjonssjef Eirik Linaker Berglund i kommunen overfor NTB. Han sier også at kommunens psykososiale team er satt i beredskap.

– Vi forbereder nå morgendagen med tanke på skole og barnehage, sier Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) til Nordlys.

Han legger til at kommunen foreløpig ikke vet hvilke skoler og barnehager barna som er involvert i hendelsen, er tilknyttet. Politiet har ikke opplyst hvilken alder de tre barna har.