To som ble funnet livløse i sjøen i Tromsø, døde – to barn fløyet til Oslo

To av jentene som ble funnet i sjøen utenfor Tromsøya mandag, er sendt til Rikshospitalet i Oslo. En kvinne og en jente er døde etter hendelsen.

Tromsøya: En kvinne og tre barn under ti år ble hentet livløse opp av sjøen ved sørlige delen av Tromsøya mandag ettermiddag. Det ene barnet døde, de tre andre livstruende skadd. Leteaksjoner pågikk utover kvelden mandag.  Foto: NTB scanpix

Nyheter

Luftambulanseflyet med de to jentene om bord landet på Gardermoen klokken 5.55 tirsdag morgen.

En jente i barneskolealder døde på UNN mandag kveld etter å ha blitt funnet i sjøen utenfor Tromsøya. En kvinne og to små barn er kritisk og livstruende skadd. Kvinnen i 20-årene ble sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø (UNN), mens de to barna er overført til Rikshospitalet.

Tromsø: Jente i barneskolealder er død – to barn og kvinne kritisk og livstruende skadd

En jente i barneskolealder døde på UNN mandag kveld etter å ha blitt funnet i sjøen utenfor Tromsøya. En kvinne og to små barn er kritisk og livstruende skadd.


Det var klokka 17.28 mandag kveld at politiet fikk melding fra en forbipasserende om at det var observert en barnevogn, og at det gikk spor ned til vannet. Da melder kom ned til vannet, ble det gjort funn av gjenstander, blant annet støvler, i vannkanten.

Da politiet rykket ut til området Fagereng i Tromsø, fant de fire livløse personer i sjøen, og det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet før de ble fraktet til sykehus.

– Per nå kan vi ikke si om det er begått en straffbar handling, en ulykke eller hva som har skjedd, sa politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø på en pressekonferanse mandag kveld.

Politiet i Tromsø orienterer som saken klokken 10.00 tirsdag.

Alle under ti år

Alle fire er utenlandske statsborgere, og pårørende er varslet. Ved 23-tiden opplyste Hermandsen til NTB at de ikke er helt ukjente for politiet, men at de foreløpig ikke vil si hva slags statsborgerskap de fire har.

Alle de tre barna er jenter under ti år, opplyser politistasjonssjefen til VG. Hun sier videre at politiet har vært i kontakt med mannen de tror er far til barna. Ifølge NRK har faren status som vitne.

– Vi er ikke hundre prosent sikre på at kvinnen er mor til barna, så det ønsker vi ikke å bekrefte på nåværende tidspunkt, sier Hermandsen.

Neste oppdatering om kvinnen kommer tirsdag morgen, opplyser UNN.

Reddet opp fra vannet

Det er ikke kjent hvor lenge de fire hadde ligget i vannet før de ble hentet opp. Politiet jobbet mandag kveld med avhør og åstedsundersøkelser. De ber også folk som kan ha gjort i observasjoner i området i tiden før klokka 17.28 mandag ettermiddag, om å ta kontakt.

En kvinne som Nordlys har snakket med, opplyser at hun observerte den forlatte barnevognen, som politiet har knyttet til hendelsen, på stedet ved 16.30-tiden.

– Jeg kom syklende langs Kvaløyvegen, og tenkte at jeg aldri har sett at noen har forlatt en vogn slik, men jeg tenkte at det kanskje var noen som skulle hente i barnehagen. Vogna var i alle fall tom. Det var i alle fall rart at den sto der, sier hun.

Etter funnet av de tre barna og kvinnen i sjøen, søkte nødetatene, dykkere, redningsskøyte og helikopter i en tid etter flere mulige personer i sjøen.

I fjæra: En jente i barneskolealder døde på UNN mandag kveld etter å ha blitt funnet i sjøen utenfor Tromsøya. En kvinne og to små barn er livstruende skadd. Mandag kveld foregikk det leteaksjoner i Sandesundet ved denne fjæra hvor de fire ble funnet.   Foto: NTB scanpix

Ordfører: – Bare trist

Ledelsen i Tromsø kommune har satt krisestab i forbindelse med hendelsen, og kommunens psykososiale team er også satt i beredskap.

– Det er tragisk, og hele lokalsamfunnet er berørt av det. Det er bare trist, sier Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) til NTB.

Han sier kommunen har hatt fortløpende dialog med politi og UNN, og at de har forberedt morgenen med tanke på skole og barnehage.

– Rektor på den aktuelle skolen er informert og håndterer situasjonen. Skolene har rutiner for det, sier Wilhelmsen.

Også en barnehage er orientert om at den er berørt av hendelsen. Wilhelmsen kan ikke si om et eller begge av de to små barna som kritisk og livstruende skadd, går i barnehagen.